Странице

Velike Kilaže Bilduju Vaš Ego, A Ne Mišiće !



Na samom početku bih naglasio da video klipove koje gledate na youtube-u velikih bodibildera sa ogromnim kilažama su samo šminka za vaše oči, ni jedan od njih ne vežba na takav način. Ukolko zelite pogledati kako stvarno vežbaju to možete naći na Kai Greene Day In The Life.
Sada bih nabrojao samo neke od negativnih efekata vežbanja sa prevelikim kilažama:
- Nepravilna forma izvodjenja vežbe
- Preterano i nepotrebno trošenje zglobova
- Pogadjanje pogrešnih mišićnih skupina
- Povrede
To su samo neke od neželjenih efekata, ukoliko želite pravilno kontrahovati željenu mišićnu skupinu morate vaš ego ostaviti kod kuće i koncentrisati se na samo izvođenje vežbe i kontrakcije, ne želim reći da morate vežbati sa rozim tegovima za devojčice, 80% vaše snage je sasvim dovoljno za dobar trening.

Muscle & Mind Connection

U prevodu konekcija mišića i uma, dakle morate razmišljati o onome što radite, i o tome šta želite postići odredjenom vežbom. Na primer ukoliko radite kosi bench potisak, osim gornjeg dela grudi takodje se aktiviraju mišići prednjeg ramena i tricepsa, da bi se izbeglo ili 'pak smanjilo delovanje sekundarnih mišićnih skupina vi morate biti skoncentrisani na svaki pokret i svako ponavljanje. Pri svakom ponavljanju morate pravilno i sa osećajem podizati kilažu i stiskati (kontrahovati) primarnu mišićnu skupinu, u ovom slučaju to bi bile grudi. Dakle zaključak je:
Vežbajte pametno, ego ostaviti kod kuće.


Нема коментара:

Постави коментар